Toen ik net startte met ondernemen had ik ontzettend veel moeite met keuzes maken. Wat is mijn specialiteit? Welke diensten ga ik wel aanbieden, welke niet? Waarom dan? Aan de ene kant wilde ik gewoon al mijn skills aanbieden, aan de andere kant wilde ik niet overkomen als iemand zonder focus of een generalist: voor één generalist zijn er namelijk tien specialisten die precies aansluiten bij de wens van de opdrachtgever.

Dat je niet kunt kiezen welk talent je wil gaan inzetten om geld te gaan verdienen betekent eigenlijk maar één ding: je bent bang. Je bent bang dat die ene passie, datgeen waar je echt ontzettend veel energie van krijgt, niet goed genoeg is. Het gaat niet genoeg geld binnenhalen. Je gaat er niet op kunnen bouwen. Dus blijf je maar in het rond springen en verschillende dingen proberen en van alles en nog wat aanbieden aan allerlei verschillende doelgroepen. Wat gebeurt er nu?

  • Mensen begrijpen jou en je onderneming niet meer
  • Je verliest focus op datgeen waar je echt blij van wordt
  • Je hebt niet genoeg tijd om uren in de groei van jouw niche te stoppen
  • Je bereikt de verkeerde personen

Begrijp me niet verkeerd, je kunt hier waarschijnlijk prima van leven. Maar het zal een constant gevecht blijven. Je moet constant actief zoeken naar klanten omdat je jouw doelgroep niet afbakent en je dus niet op de juiste manier je marketing in kunt zetten. Je groei zal stagneren en je zult overal bovenop moeten zitten om niet af te zwakken.

Toch is dit één van de meest voorkomende en moeilijkste issues van ondernemers. Kijk, we kunnen allemaal heel veel. Een Social Media Marketing specialist kan ook vast wel een leuke WordPress website bouwen. Een Blogger kan misschien wel erg goed foto’s bewerken. Voor je eigen onderneming is dat natuurlijk erg handig: je hoeft hierdoor niet uit te besteden en kunt je eigen onderneming draaiende houden zonder heel veel (geld) te investeren. Maar als aanbod is het verwarrend. Een bloggende, foto-bewerkende Social Media Marketing specialist met veel ervaring in webdesign, teksten schrijven en agendabeheer: het komt niet over.

Mensen houden in de meeste gevallen van specialisten: iemand die een fotograaf zoekt om foto’s te maken van een pasgeboren baby zal heel snel enthousiast worden van een website die helemaal volstaat met newborn fotoshoots. Een opdrachtgever die een Instagram beheerder zoekt zal zich veel sneller aangetrokken voelen tot een specialist die 24/7 bezig is met alle ins en outs van Instagram dan tot iemand die naast zijn of haar 25 talenten ook toevallig wel iets kan met Instagram.

Het is absoluut niet eenvoudig. Zeker als je net begint is het lastig om te bepalen wat nu jouw allerbeste kant is. Je bent ook nog veel bezig met wat geld binnenhaalt en waar je het snelste opdrachten mee kunt scoren. Heel gek is dat ook niet, maar de duidelijkheid die je een opdrachtgever kunt bieden die precies zoekt wat jij bent zal je veel sneller een grotere, beter betaalde en wellicht terugkerende opdracht opleveren die je precies geeft wat je nodig hebt: groei van je portfolio, kennis én netwerk in de júíste branche.

Probeer jezelf dus te profileren. Het belangrijkste is:

  • Doe wat je gelukkig maakt
  • Doe wat je goed kunt
  • Maak een keuze en blijf erbij
  • Blijf groeien en verder specialiseren: zo groei jij van gemiddelde ondernemer naar een unieke specialist en komen de opdrachtgevers naar jou in plaats van jij naar hen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *